ESBJERG DANEMARCA

// <![CDATA[//

Esbjerg este al cincilea oras ca marime si se afla pe coasta de vest a Iutlandei, cu fata spre capatul de nord a insulei Fano. Esbjerg este cel mai important port la Marea Nordului si cel mai mare port de pescuit. Aproape de oras veti gasi mari intinderi de plaja, zone naturale, parcuri de distractie si orase medievale. Cel mai vechi oras al Danemarcei, Ribe, se afla la 30km de Esbjerg. Orasul a devenit un centru natural al Danemarcei de sud-vest, si in privinta educatiei.

Esbjerg s-a dezvoltat in jurul portului, poarta orasului spre vest. Astazi portul este centrul industriei petroliere din larg, insa si orasul este animat, cu multe restaurante, cafenele, baruri si discoteci. Cea mai mare parte a atractiilor orasului insa, sunt de natura marina. Nu trebuie sa ratati o plimbare prin port cu barca si, pentru cei mai activi, exista o piscina pentru inot, un teren de golf si se poate face surfing. Partea cea mai atractiva a orasului este apropierea de coasta Iutlandei, cu dune de nisip si aractii precum Legoland.

Grupul Statuar Omul si Marea  SI Muzeul Marii si al Pescuitului  obiective turistice

statuia din centrul orasului

stadionul vedere de la intrare


in parc

colegiu

in port


ratustele noastre dragi din parc- pofta buna!!!

educate cum sunt ne multumesc

verdeataun oras ca o gradinaAnunțuri

2 gânduri despre „ESBJERG DANEMARCA

  1. nordicii au un cult al curateniei si pt asta ii admir.iti doresc sanatate si sa dea dzeu sa vii in vizita ca ai ce vedea.e o minciuna ca sunt reci.sunt deschisi la minte si la suflet si pt mine ce a fost mai important e ca se poate comunica cu usurinta in lb engleza.toata lumea, de la cel mic la cel mare vorbesc aceasta limba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s