pentru cei care iubesc in fiecare ziLegenda Valentine’s Day, spune ca ziua de 14 februarie este sarbatorita in cinstea preotului Valentin, un om devotat muncii sale si o persoana care a facut sacrificiul suprem, sustinand pana in ultima clipa principiul potrivit caruia „omul a fost creat ca sa iubeasca si sa-si impartaseasca dragostea”. Desi imparatul roman Claudiu al II-lea a dat legi clare privind interdictia aplicata soldatilor din Roma de a nu se mai putea casatori, preotul Valentin a unit in secret inimile a sute de oameni. El facea cununiile in locuri secrete, pana cand imparatul Claudiu a descoperit. Imparatul i-a cerut preotului Valentin sa renunte la crestinism, si implicit la misiunea sa, in favoarea armatei romane. Refuzand propunerea imparatului, preotul Valentin a ales sa ramana devotat credintei sale pana acolo incat a renuntat la propria-i viata, fiind intemnitat si condamnat la moarte. Pana in ziua executiei, el a trimis scrisori de adio catre prietenii sai si le-a semnat scriind ‘Adu-ti aminte de Valentin al tau.’

Anunțuri

2 gânduri despre „pentru cei care iubesc in fiecare zi

  1. titlul e cu adevarat semnificativ, ptc. iubim in fiecare zi, daca iubim si nu doar de valentinstag!acesta e si motivul pt. care personal nu am serbat nicicind aceasta zi, ba am fost uimita de amploarea luata in romania!cred ca nici in america nu se face atita parada de ziua asta, cit am vazut intr-un an, fiind intimplator in romania de ziua cu pricina! panem et circensis! scuze de la toti care iubesc aceasta zi, e parerea mea personala!

  2. perfect adevarat!!!si eu sunt de aceeasi parere.de ce trebuie sa ai o zi speciala pentru asa ceva?ma gandesc ca poate e pentru cei care uita de acest sentiment si din cand in cand trebuie sa isi aminteasca….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s